zondag 3 januari 2010

#19 Sociale netwerken en wat er in te doen is

Allereerst iedereen die dit leest de allerbeste wensen voor 2010!!

 



Social Networks, of ik me thuis voel in deze wereld van netwerken, dat ben ik aan het ontdekken. Van facebook maak ik al een tijdje gebruik en vind dit wel leuk,vooral ook omdat dit wereldwijd is en zich niet beperkt tot alleen Nederland, verder heb ik nog geen behoefte om op hyves of Myspace een account aan te maken, heb dit niet nodig om vrienden te maken. Linked in lijkt me dan weer wel interessant, vooral info uitwisselen met collegea.
Wat kunnen individuele archiefmedewerkers en archieven met een sociaal netwerk, ik denk dat je hier toch wat voorzichtig mee om moet gaan, hyves, facebook, enz. zijn toch wat persoonlijke netwerken,  maar het Zeeuws Archief kan natuurlijk ook wel wat hebben aan het sociale netwerk, b.v Archief 2.0, voor alle medewerkers goed om aan te melden lijkt me, heb me hier dan ook aangemeld, hier kun je ook terecht met allerlei vragen!

2 opmerkingen:

Alinda Mastenbroek zei

Archief 2.0 is een voorbeeld van een sociaal netwerk tussen archieven en archiefmedewerkers met als doel kennisoverdracht / uitwisseling. Zou een sociaal netwerk ook iets kunnen zijn om kennis uit te wisselen tussen archief en de klanten van het zeeuws archief? Daarnaast zijn veel doelgroepen misschien te vinden op online fora of sociale netwerken met betrekking tot bijvoorbeeld genealogie. Kun je daar als instelling ook iets mee?

groetjes,
Alinda

Joza zei

Ja zeer zeker, heb me ook aangemeld bij Archief 2.0